De ce sa alegi aparatele de muls EMT

EMT a initiat o reala schimbare prin asocierea in producerea si distribuirea aparatelor de muls cu unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de echipamente de muls – firma MELASTY TURCIA, cu exporturi in peste 95 de tari. 

Calitatea produselor Melasty se datoreaza activitatilor de cercetare si dezvoltare asupra a 2 elemente:

  • design-uri noi si diferite la mansoane, ansamble colectoare si furtunuri, care determina cresterea fluxului de lapte la maximum
  • imbunatatirea pompei de vid, tancului de vid si elementelor de transfer, pentru un flux de lapte rapid.

DE CE SA ALEGI UN APARAT DE MULS EMT

In cele ce urmeaza va vom prezenta exact cum este produs un aparat de muls EMT, elementele care il diferentiaza de alte aparate de muls si astfel veti vedea de ce aparatele de muls EMT realizate in colaborare cu MELASTY sunt cunoscute pentru calitatea lor.

O placa de metal de 5 mm este folosita pentru a atasa grupul de vid de sasiu, pentru a minimiza vibratia.

atasare-grup-vid-sasiu-aparate-muls-emt.

Axul rotilor este dintr-un material rezistent, strapunge sasiul in 2 puncte, fixate prin sudura.

ax-roti-rezistent--aparate-muls-emt.png

Vibratiile din timpul transportului sunt reduse si este asigurata usurinta in utilizare prin folosirea rotilor de cauciuc de inalta calitate, cu diametru de 300 mm.

roti-cauciuc-300-mm--aparate-muls-emt.pn

In timpul producerii sasiului, interconectarea profilelor este realizata prin decupare, ceea ce mareste suprafata de sudura sporind rezistenta imbinarii. In general acest proces este facut mai usor strangand capatul tevilor, dar micsorand suprafata de contact, si astfel este scurtata durata de viata a sasiului.

profile-decupare-aparate-muls-emt.png

Fabricarea prin turnare este folosita in producerea tancurilor de vid si prin crearea unei structuri monolitice, tancul este indreptat si castiga rezistenta la vid. Alti producatori produc tancul de vid prin lipirea a 3 sectiuni. Ca rezultat al activitatilor de cercetare si dezvoltare, s-a aratat ca fluxul slab de lapte este datorat folosirii de diametre mici la iesirile si intrarile in tancul de vid. O presiune adecvata este oferita masinii prin cresterea diametrelor intrarilor si iesirilor ale tancului la 32 mm. Alti producatori folosesc diametre de 17 si 21 mm pentru intrari si iesiri. Aceasta cauzeaza o scadere a fluxului de lapte.

tanc-vid-fabricare-turnare-aparate-muls-

2 gauri de scurgere au fost folosite pentru evacuarea apei, laptelui si materialelor straine acumulate in tancul de vid in timp. In acest caz evacuarea substantelor este accelerata. Alti producatori folosesc doar o iesire pentru evacuare. Furtunul de aer din tanc realizat de Melasty are un diametru exterior de 40 mm si unul interior de 30 mm. In acest caz, fluxul de lapte este crescut. Alti producatori folosesc un furtun de aer in tanc de 25 mm la exterior si 15 mm la interior, ceea ce cauzeaza un flux de lapte insuficient. 

2-gauri-scurgere-aparate-muls-emt.png

Distribuitoarele de vid create de Melasty au un diametru exterior de 24 mm si fluxul de aer este stabilizat prin atasarea unui robinet fluture cu bila din alama ¾ la distribuitorul de vid. Alti producatori folosesc distribuitori cu 18 mm diametru interior iar fluxul de aer este redus prin atasarea de valve din plastic de 12 mm diametru.

distribuitoare-vid-aparate-muls-emt.png

Capacitatea inalta de vid este vizata la productia de aparate de muls Melasty iar studiile s-au concentrat pe acest factor. O suprafata neteda a fost creata prin slefuirea suprafetelor interioare a pompelor de vid, astfel frictiunea este redusa, este obtinut un vid mare, paletele de grafit vor avea o durata mai mare de viata iar zgomotul pompei este minimizat.

capacitate-inalta-vid--aparate-muls-emt.

Diametrul gaurei de aspirare a pompei de vid este de 30 mm, capacul pompei de vid este slefuit si pierderea de vid este prevenita in interiorul pompei.

gaura-aspirare-pompa-vid-30-mm-aparate-m

Latimea pompei de vid este de 80 mm, o suprafata mai mare este maturata de paletele de grafit care produc vid si un vid mai mare este obtinut. Alti producatori folosesc in general suprafata neslefuita, 24 mm diametru pentru gaura de aspirare si 70 mm latime a pompei de vid. Aceasta cauzeaza vid slab, o durata mica de viata pentru paletele de grafit, temperatura si volum mare in timpul operatiunii. In acest caz eficienta pompei de vid si durata ei de viata este scazuta.

latime-pompa-vid-80-mm-aparate-muls-emt.

Circulatia de vid este oferita de un sistem intern in mulgatorile Melasty in timpul productiei sasiului. In acest caz furtunurile de vid sunt izolate de posibile coroziuni care pot interveni in timp. Vidul creat de pompa de vid se duce intai in tancul de vid apoi spre distribuitorii de vid prin furtunurile de conectare si in final se duce la pulsatoare si bidoanele de lapte. Vidul circula in cadrul sasiului. Suportii interior si bratele de sustinere sunt realizate din material rezistent si indreptate prin sudura de sus pana jos. Alti producatori folosesc 22 mm diametru exterior si 14 mm diametru interior la furtunurile de lapte. Furtunurile de lapte Melasty au 27 mm diametru exterior si 16 mm diametru interior, astfel fluxul de lapte ce vine de la colectoare este accelerat.

circulatie-vid-aparate-muls-emt.png

Clemele de furtunuri Melasty sunt facute din material moale ca rezultat al activitatilor de dezvoltare si cercetare realizate de Melasty. Strangularea furtunurilor de lapte si vid este prevenita prin folosirea clemelor din material moale. Structura monolitica a clemelor previne desprinderea furtunurilor dupa un timp de utilizare. Alti producatori de mulgatori folosesc in general colectoare rotunde, cu un volum mic de 160 cc, laptele care vine din uger se ineaca in colectoare din cauza volumului mic de 160 cc si se reintoarce la mamelon, ceea ce reprezinta cel mai des intalnit motiv de boli de uger la vaci. Colectoare ovale de 240 cc sunt folosite la mulgatorile Melasty, turbulenta este minimizata datorita formei ovale a colectorului. In general, standardele pentru colectoare de 240 cc sunt cu diametru de 13 mm pentru iesirea mansonului si 17 mm diametru pentru iesirea colectorului de lapte. Dar in colectoarele Melasty dimensiunile sunt marite, la 17 mm pentru iesirea mansonului si 21 mm diametru la iesirea colectorului de lapte. Astfel fluxul de lapte este accelerat.

cleme-furtun-material-moale-aparate-muls

Diametrul de la iesirea mansonului la alti producatori este de 9 mm. Melasty a creat o iesire la manson cu un diametru de 15 mm. Conexiunea mai larga ajuta ca laptele sa fie transferat mai repede de la uger la colectoare. Acest element este important pentru mulgerea animalelor foarte eficiente. La mansonul lung, datorita designului, plierea convenabila este oferita si este prevenita pierderea de vid, in timpul atasarii mansoanelor la ugerul vacii si este usor de utilizat. Acidul lactic din lapte, apa rece sau calda folosita in timpul ciclului de spalare, conditiile meteo, ozonul din mediu si miscarile repetate in timpul mulgerii cauzeaza lungirea si deformarea mansoanelor si o reducere a puterii in colector. La mansoanele Melasty, ca rezultat al activitatilor de cercetare si dezvoltare realizate de Melasty, partea de insertie a mansoanelor a fost upgradata la 2 etape pentru a creste performanta prin trecerea de la etapa nivel A la etapa nivel B atunci cand apare deformarea.

manson-9-mm-aparate-muls-emt.png

Stimularea ingusta este creata de mamelon si masajul ugerului cauzeaza secretia hormonului oxitocina. Hormonul oxitocina determina lactatia si faciliteaza curgerea laptelui prin fluxul de sange dupa stimularea mameloanelor. Secretia oxitocinei dureaza intre 5 si 7 minute, mulgerea trebuie realizata in aceasta perioada. Diametrul la iesirile de mansoane, intrarile si iesirile la colectoare si furtunurile care directioneaza catre bidoanele de lapte cresc cu designul mulgatorilor Melasty astfel incat se asigura un timp minim pentru un nivel maxim de lapte de la ugerul animalului. Mulgerea este o cursa contra cronometrului si aveti doar 7 minute maxim la dispozitie.

manson-furtun-aparate-muls-emt.png