Aparat pentru masurat cantitatea de lapte - pentru vaci
Aparat pentru masurat cantitatea de lapte - pentru vaci - vintex
Aparat de masurat cantitatea de lapte Melasty- MILKMETER
Aparat de masurat cantitatea de lapte Melasty- MILKMETER
  • La reducere!
  • -1.000,00 lei
Aparat pentru masurat cantitatea de lapte - pentru vaci - vintex
Aparat de masurat cantitatea de lapte Melasty-...
Aparat de masurat cantitatea de lapte Melasty-...

Aparat de masurat cantitatea de lapte Melasty- MILKMETER

Se leagă la instalaţia de muls direct pe furtunul de lapte. Funcţionează fară curent. Aparatul captează o anumită cantitate procentuală (din intreaga cantitate de lapte la fiecare animal) într-un pahar gradat, de unde se poate citi exact întreaga cantitate de lapte muls. Are un robinet pentru luarea unei probe de lapte pentru determinarea grasimii sau a altor parametri. Prin utilizarea aparatelor de masurat cantitatea de lapte, fermierul poate recunoaste devreme animalele productive de cele mai putin productive.

Promotie valabila in perioada 01.03.2024 - 30.06.2024, in limita stocului disponibil

EMT3688-1
550,00 lei 1.550,00 lei -1.000,00 lei
cu TVADescriere

Aparatul pentru măsurat cantitatea de lapte MilkMeter este un dispozitiv care ajută la determinarea randamentului de lapte care se obține în urma procesului de muls. Puteți determina deci, cât lapte obțineți de la o vacă intr-un interval de timp sau perioadă. Este ideal în cadrul oricărei gospodării sau ferme.

Dispozitivul, instalat între ansamblul colector cu manșoare și furtunul care transportă laptele spre bidonul specific de colectare, păstrează în balonul gradat o cantitate de lapte pe parcursul procesului de muls. După terminarea sau chiar în timpul procesului de muls următiți nivelul laptelui din balonul gradat (ignorând spuma) și obțineți cantitatea de lapte în kilograme sau litri. După ce ați notat cantitatea de lapte puteți muta sistemul aparat de muls + dispozitiv de măsurat laptele la urmatoare vacă. Realizănd acest proces pe o perioadă mai lungă de timp obțineți astfel un randament al producției de lapte pentru fiecare vacă.

În cazul sălilor de muls puteți achiziționa cate un aparat de măsurat cantitatea de lapte pentru fiecare vacă și unitate de muls în parte.

Acest lucru va ajută în gestionarea producției din cadrul fermei sau gospodăriei dumneavoastră. Puteți lua cu ușurință decizii privind care vaci din cadrul fermei sau gospodăriei sunt bune pentru producția de lapte și merită se le pastrați pentru reproducere. Și, bineînțeles, care din vacile dumneavoastra merită sacrificate pentru producția de carne.

Cu ajutorul aparatului pentru măsurat cantitatea de lapte MilkMeter puteți de asemena preleva probe pentru analiza calității laptele, pentru analiza procentului de grăsime din compoziția acestuia, etc. Aici aveți două posibilități:

  • în timpul procesului de muls, prin intermediul robinetului din cadrul dispozitivului puteți preleva o proba de lapte;
  • după terminarea procesului de muls puteți îndepărta balonul gradat, îl agitați ușor, și în final mutați conținutul în recipientul pentru analize.

Avantaje:

● Nu necesită demontare, se poate spăla împreună cu aparatul de muls.

● Are o tensiune scăzută al fluxul de lapte, asigurând o reducere a ratei de muls.

Fluctuațiile pompei de vid, din timpul procesului de muls nu afectează precizia randamentului și funcționarea aparatului de măsurat laptele.

● Datorită construcției simple îl puteti utiliza perioade lungi de timp fără procedee complicate de mentenanță, în afară de o spălare in prealabil la finalul procesului de muls.

● Balonul în formă de con îmbunătățește precizia de citire a randamentelor sau cantităților de lapte reduse.

Nume marcă

EMT (Expert Moldova Trading)

Cod produs

EMT3688-1

Nume producător

MELASTY

Capacitate

31 kg

Material

PSU/PC

Greutate

2 kg

Tip

aparat de măsurat randamentul laptelui

Destinație

în procesul de muls prin intermediul aparatelor de muls; pentru vaci

 

Aparatul pentru masurat cantitatea de lapte MilkMeter are un tub central de admisie a laptelui, unde laptele de deplasează în sus cu fiecare pulsație a aparatului de muls. Dispozitivul permite pătrunderea laptelui în zona superioară a aparatului. Laptele se împrăștie în partea superioară a aparatului. De aici o mica parte din cantitatea de lapte pătrunde prin orificiul în balonul gradat. Restul, adică cea mai mare cantitate de lapte este evacuată prin intermendiul tubului și ajunge bineînțeles în bidonul de colectare. Dacă doriți să îndepărtați balonul gradat pentru cântărirea sau prelevarea de probe pentru analiza laptelui acționați clapeta. În acel moment bila confecționată dintr-un material metalic va împiedica pătrunderea aerului în dispozitiv și automat în întregul sistem împreună cu aparatul de muls, acest lucru se întâmpla pentru a nu afecta buna funcționare a instalației.

INSTALAREA APARATULUI:

Aparatul pentru măsurat cantitatea de lapte MilkMeter trebuie instalat între ansamblul colector cu manșoare și furtunul care transportă laptele spre bidonul specific de colectare.

Circulația laptelui prin interiorul dispozitivului este de jos în sus, prin urmare capatul ansamblului colector cu manșoare se va conecta în partea de jos, iar ieșirea va fi prin spate la capatul furtunului cel mai scurt.

Dispozitivul trebuie montat într-o zonă în care vacile nu pot ajunge în timpul procesului de muls și unde dumneavoastră puteți citi și lucra cu aparatul ușor și în siguranță. Puteți monta dispozitivul pe cadrul aflat în interiorul sălii de muls cu ajutorul sistemul de prindere cu care este echipat aparatul.

Detalii produs