Asternut uscat pentru ferme de animale, 25 kg
Asternut uscat pentru ferme de animale, 25 kg

Asternut uscat pentru ferme de animale, 25 kg

Așternutul uscat pentru fermele de animale, prin calitățile sale, poate fi utilizat pentru îmbunătățirea mediului în care trăiesc animalele într-o fermă.

1134
100,00 lei
cu TVADescriere

Acest produs se prezintă sub formă de praf fin.

Așternut uscat pentru fermele de animale, prin calitățile sale, poate fi utilizat pentru îmbunătățirea mediului în care trăiesc animalele într-o fermă.

  • reduce mirosurile neplăcute, în principal prin adsorbția amoniacului din urină și fecale;
  • neutralizează substanțele nocive care se scurg pe sol sau în așternutul pe care stau animalele;
  • îmbunătățește condițiile de viață ale animalelor din fermă.

Așternut uscat pentru fermele de animale conține zeolit, care facilitează curățarea podelelor, deoarece adsoarbe umezeala.

Prin același mecanism de adsorbție sunt îndepărtați patogenii care pot produce boli la animale precum: coccidioza sau aspergiloza.

Zeolitul care conține amoniac în moleculă, poate fi folosit ulterior ca îngrășământ pentru culturile agricole.

Este un produs 100% natural și nu este toxic!

Zeolitul din compoziția acestui produs este atestat pentru agricultura ecologică ca și aditiv furajer pentru toate speciile de animale în conformitate cu Reglementărilor (UE) nr. 848/2018 & 1165/2021.

Plățile în favoarea bunăstării animalelor, dedicate crescătorilor de suine, au ca obiectiv general îmbunătățirea mediului și a spațiului rural prin susținerea unor standarde superioare de bunăstare a efectivelor.

Mai mult decât atât, măsura 215, din cadrul PNDR, are ca obiectiv specific asigurarea unor standarde superioare de bunăstare a animalelor în cadrul fermelor zootehnice, prin acoperirea costurilor suplimentare și pierderii de venituri pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu și a bunăstării animalelor, datorate angajamentelor asumate pe baze voluntare în favoarea bunăstării și protecției prin aplicarea unor măsuri, altele decât măsurile tehnologice obligatorii pentru depășirea standardelor minime obligatorii.

Orice exploatație comercială din sectorul de creștere a porcinelor autorizate sanitar veterinar și exploatații comerciale de tip A specifice sectorului de creștere a porcinelor, care își asumă voluntar angajamente în favoarea bunăstării animalelor, în conformitate cu art. 40 din Regulamentul CE nr. 1698/2005 poate obține aceasă subvenție prin utilizarea produsului Așternut uscat pentru fermele de animale ca așternut ecologic în ferme.

Mod de utilizare:

  • Pentru o eficiență cât mai bună se împrăștie pe suprafețele cu dejecții 150 gr./mp. pentru o perioadă de 3 zile apoi, peste stratul absorbant, se adaugă unul proaspăt.
  • Dacă aplicarea așternutului hygroscopic se face în fiecare zi, atunci doza recomandată este de 50 gr./mp.
  • O altă posibilitate este aplicarea pe suprafața curațată, sub formă de strat sau în compoziție cu rumeguș paie, etc.
  • Cu cât ciclul de curățare este mai mare, cu atât stratul trebuie să fie mai gros.

Detalii produs